Opleiden en afstuderen zijn twee termen die bekend zijn bij Alexander juwelier atelier. Alexander juwelier atelier biedt studenten, die in hun stagejaar van de vakschool in Schoonhoven zitten, de kans om praktijk gericht te leren werken. Er is zowel plek voor goudsmeden als voor de juweliers.

Dit jaar zijn er drie stagiaires werkzaam geweest bij Alexander juwelier. Eén daarvan is Hanne. Zij geeft een kijkje in haar ervaring als stagiair:

Ik ben Hanne, 4e jaars juwelier student en met de opening van het nieuwe filiaal in Oegstgeest ben ik aangenomen als stagiaire. De richtlijnen die ik meekreeg waren klantgericht, efficiënt, duidelijk en vooral met plezier werken. ‘Het is geen kwestie van mogen maar gewoon doen’, is het motto wat Alexander mij leert. Hierdoor heb ik mij op een veel breder gebied kunnen ontwikkelen en ben ik mij echt een onderdeel van het team gaan voelen.

De interactie met de klant vind ik het leukst, een goede verkoop of een sieraad reinigen maar vooral ook het controleren als service naar de klant. Elkaar leren kennen en herkennen, er gaat geen dag voorbij dat er geen klant zwaaiend voorbij loopt of er even een klein praatje wordt gemaakt. Daarnaast is het werken met unieke en prachtige sieraden natuurlijk een droombaan voor een jonge vrouw. De laatste loodjes als stagiaire zijn begonnen en binnenkort ga ik met trots bij Alexander juwelier werken.